Sayın Üyemiz;

İZ-DER Kaza Yardım Derneği 1985 yılında kurulmuş; İzmir toplu taşımacılığında (Eshot – İzulaş – İzelman A.Ş.) ve İzmir Büyük Şehir Belediyesi ve Çevre Belediyelerinde şoförlük görevlerini özveriyle yürüten işçilerin dayanışması ile bu günlere gelmış, üyelerimize sunmakta olduğu hizmetlerle de her geçen gün daha da güçlendiği herkes tarafından tartışmasız kabul edilmektedir. Aradan geçen uzun süreçte büyümesiyle, kurumsallaşmasıyla, kuruluş amacına uygun asli görevinin yanında sosyal amaçlı hizmetleriyle, üyelerimizin yanında olmuş, içeride ve dışarıda takdir edilen geniş tabanlı sivil toplum örgütü olarak görev yapmaktayız.2018 yılı itibariyle üye sayımız 6.000 kişiye yaklaşmış olup, sayımız ve gücümüz her geçen gün artmaktadır. Bu başarıda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

İZ-DER Kaza Yardım Derneği, hizmet erlerinin markası, güçlü ve iradeli kadrolu adresi, geleceğe açılan ufuk kapımızın anahtardır. Derneğimizin markasını taşıyıp adresinde birleşen ve ufuk kapımızdan ileriye bakmasını bilen bizler; farklı olmaya ve farklı kalmaya mecbur olduğumuzu biliyoruz. Bu inanç ve azimle hizmete yön veren, emeğe ve alın terine sahip çıkan hizmet anlayışımız eskiden olduğu gibi bugünde devam etmektedir.

Derneğimiz 1 trilyonu aşan mal varlığı ve hizmet anlaşıyı ile konusunda uzman olduğu tüm üyelerimiz tarafından kabul edilmektedir. Derneğimiz üye hizmetlerinde büro olarak kullanılan 5 adet mülkü, ayrıca 3 adet 2014 HYUNDAI VE  1 ADET 2012 MODEL FAW marka kamyonet olmak üzere 4 adet 0 km araçlarımızda üyelerimize kaza ve sosyal amaçlı hizmet verilmektedir. Derneğimiz üyelerine indirimli ve nezih bir tatil yapabilmeleri için Dinlenme Tesisi çalışmaları her yıl yapılmaktadır. Derneğimiz avukatları tarafından; karakol ifadelerinden itibaren Yargıtay sonucuna kadar hukuki alanda üyelerimize hizmet verilmesi, hasar, tazminat, adli para cezası, alkol ve adli tıp gideri, avukat vekalet ücreti vb .giderlerin karşılanmakta  ve aksatılmadan özenle yerine getirilmektedir. Yılbaşında bütün üyelerimize promosyon verilmesi, üye ve 1.derece yakını cenazelerinde katılanlara camii de, cenaze evinde ikram yapılması, belli  zaman dilimlerinde yönetici ve üyelerimizle istişare toplantılar yapılması, cenaze ve ölüm yardımı yapılması, doğal afet yönünden mağdur olan üyelerimize sosyal yardımda bulunulması, ceza evinde olan üyemize tutukluluk yardımında bulunması, kazaya uğrayan ve hasta olan üyelerimizin hastanede veya evinde ziyaret edilmesi, vb sosyal amaçlı hizmetler üyelerimize en iyi şekilde sunuldu, sunulmaya da devam ediliyor.

Üyelerimizin karışmış oldukları darp – hakaret vb durumlarda üyelerimiz karakolda yalnız bırakılmamış ve hertürlü avukatlık hizmeti derneğimiz tarafından sağlanmakta; ayrıca dava söz konusu olduğunda avukat noter vekalet ücret yardımı derneğimiz tarafından yapılmaktadır.

Derneğimiz tarafından darp, hakaret, tehdit vb. davalar kişisel davalar olması nedeni ile dava takipleri sonucunda üyemiz aleyhine karar çıkması halinde, üyemiz tarafından ödenmesine karar verilen mahkeme masrafı,  yargılama gideri veya adli para cezası ödemeleri derneğin kişisel amaçlar doğrultusunda kullanılamayacağı Dernekler Kanununda açıkça belirtilmiş olması sebebi ile derneğimiz tarafından hiçbir yarım yapılamamaktadır.

Üye hasar, sosyal yardım vs. ödemeleri kurumsal hizmet anlayışımız gereği banka aracılığı ile üye hesaplarına aynı gün içerisinde ödenmektedir.

İZ-DER Kaza Yardım Derneği’nin yöneticileri olarak üyeler arasında hiçbir ayrım yapılmadan; Kanun ve Tüzük’te belirtilen amaç ve prensiplere bağlı kalmak kaydı ile sosyal amaçlı hizmetlerimizle de en geniş manada hizmet etmeye devam edeceğimiz bilgisini tüm üyelerimize sunarız.

Sevgi ve Saygılarımızla